Wat is de Youless?

YouLess LS120

De Youless LS120 is een makkelijk te installeren energiemeter voor alle elektriciteitsmeters (slim, digitaal of analoog) waarmee je energieverbruik zichtbaar wordt. Bij slimme meters wordt ook het gasverbruik zichtbaar gemaakt. Doordat de Youless kan worden gekoppeld met een online energiemanager heb je met de Youless altijd en overal inzicht in je actuele energieverbruik zonder dat je daarvoor meterstanden hoeft in te voeren. Belangrijker nog, je kan met de Youless je energieverbruik uit het verleden analyseren. De Youless energiemeter slaat intern tot een jaar aan data op en online kun je onbeperkt terug gaan in de tijd.

 

In de meeste huishoudens zijn al genoeg schermpjes aanwezig. Hier maakt de Youless gebruik van met een app voor op je smartphone en/of tablet en een widget voor op je desktop. Hierdoor wordt je energieverbruik zichtbaar in je dagelijkse omgeving.

 

Om iets te kunnen veranderen, moet je je er bewust van zijn!

 

 

Hoe gebruik je de Youless?

Display apparaten

Met de Youless energiemeter wordt deze bewustwording gemakkelijk en leuk gemaakt door gebruik te maken van digitale apparaten (computer, smartphone, tablet) waar je al dagelijks mee omgaat.

 

Live informatie over je energieverbruik wordt tijdens gewone dagelijkse digitale activiteiten subtiel maar duidelijk zichtbaar gemaakt. Dit gebeurt zonder dat je zelf actie hoeft te ondernemen. Zo hoef je niet eerst apparaten in te pluggen of in de weer met een computer programma; de informatie is automatisch ingebed in je digitale omgeving. Als je bijvoorbeeld de waterkoker aanzet, zul je het verbruik ervan nagenoeg gelijk kunnen zien op je smartphone.

 

Naast stand alone gebruik kan de Youless energiemeter ook gekoppeld worden met een online energie manager. Daarbij kan zelf uit meerdere online platforms gekozen worden zodat keuzevrijheid gewaarborgd blijft. Meetgegevens worden dan automatisch en continu verstuurd. De online dienst biedt grafische analyses en rapportages die helpen met het besparen van energie.

 

Ook is het mogelijk om lokale koppelingen op het eigen LAN netwerk te maken met bestaande domotica producten. Deze domotica platforms kunnen deze informatie gebruiken voor het optimaliseren en aansturen van het verbruik van bijvoorbeeld de eigen zonnestroom. Op diverse professionele platforms zoals Dobiss an Loxone wordt de Youless hier met name voor gebruikt vanwege zijn robuuste kwaliteit en track record.

 

De Youless verbindt je elektriciteitsmeter zodoende met je digitale wereld waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor het verhogen van je energiebewustzijn.