Nieuwe versie iOS app

door Andras Tucsni

iOS app versie 2.0

Ook de iOS is nu vernieuwd naar versie 2.0. Daarmee zijn de Android en iOS app wat functionaliteit en uiterlijk gelijkgetrokken, afgezien van bepaalde platform specifieke styling details.

Voor iOS gebruikers is de overgang wat groter dan bij de laatste update voor Android omdat het eigenlijk meer een vervanging van de oude app dan een update van de bestaande app. De code van de Android app is in feite overgezet naar iOS. Bovendien was het zo dat de Android app al ‘voor liep’ wat functionaliteiten betreft, wat nu dus ingehaald is.

Opgesomd in een lijstje zijn dit de nieuwe functionaliteiten:

  • Op de Live pagina is ook een realtime lopende grafiek te zien.
  • Gas en S0 ingang metingen (LS120) zijn ook selecteerbaar.
  • Er is een historie tab toegevoegd waarmee de langere termijn interne logdata in een staafgrafiek getoond wordt.
  • Op de configuratie pagina is een zoek functie opgenomen die Youless apparaten kan vinden op het netwerk. Dit maakt de instelling van de app sneller en gemakkelijker.
  • De mogelijkheid om een firmware update te doen is nu een onderdeel geworden van de app. Dit maakt het laagdrempeliger om de Youless firmware te updaten/wijzigen. Het is niet meer nodig om een aparte flash tool te gebruiken.
  • Er is een status/info tab met uitgebreide informatie, waaronder alle (sub) meterstanden.

Verder zijn er nog diverse andere kleinere verbeteringen toegevoegd. Vanwege dat de oude app in feite vervangen is, moeten de configuratie instelling voor het IP adres van de Youless wel opnieuw ingesteld worden, maar dat is met de nieuwe zoek functie snel gedaan.

 

Als je nog een oudere firmware hebt, dan is het zeker aan te raden om de nieuwe firmware update functie te gebruiken. Binnen nog geen minuut is de firmware bijgewerkt (werkt zowel voor de Youless LS120 als ons oudere model LS110). Ga hiervoor naar de instellingen pagina (tandwieltje) en druk op de <↑> knop. De rest zal zich vanzelf wijzen.

 

Kijk voor meer gedetailleerde screenshots in de App Store listing van onze app.

 

Ga terug