Android app update

door Andras Tucsni

Android app hotfix

Samenvatting: een recente Android systeem component update heeft als effect gehad dat het keuzemenu van de kanaal selectie knop in de Youless app niet meer verschijnt. Dit is echter in Youless app versie 2.0.5 opgelost, welke al beschikbaar is in de Play Store.

 

Afgelopen weekend kregen we voor het eerst de melding dat bij iemand de kanaal selectie knop niet meer goed werkte; het keuzemenu met kanalen verscheen niet meer. We zijn maandag meteen naar de oorzaak gaan zoeken.

 

channel selector

 

Een Android systeem component update blijkt de oorzaak van de verandering te zijn, terwijl de Youless app verder hetzelfde is gebleven. De Youless app gebruikt dat component namelijk, en die verandering trof onverwacht weer de werking van onze app. Niet iedereen ontvangt deze Android systeem component update tegelijk vanwege een gefaseerde uitrol, waardoor de één hier al wel, en de ander nog niet iets van heeft gemerkt.

 

Er is echter inmiddels vandaag (dinsdag) al een oplossing gevonden, en deze is als app update versie 2.0.5 bij de Google Play Store ingediend. Wanneer deze eenmaal goedgekeurd is, zal deze ook gefaseerd worden uitgerold.

 
(Update woensdag: De app is goedgekeurd en is nu beschikbaar in de Play Store.)

 

Hiermee zullen de meesten hier niets of maar heel kort iets van merken. En als er wel wat van gemerkt wordt, dan is het met deze post duidelijk wat er aan de hand is.

Ga terug